- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Fått receptet via Middagskorgen. Är så gott att jag måste dela med mig. Jag skar inte laxen i alltför små tärningar utan i ungefär 2x2 cm bitar.
Instruktioner
- Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.
Skala och skär potatisen i klyftor som sedan kokas i lättsaltat vatten tills de blir mjuka, ca 10 min.
Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över olivolja.
Rosta i ugnen ca 20 minuter, ta ut efter halva tiden och rör om.
Skölj och strimla spetskålen.
Skala och tärna morötterna och rödlöken.
Fräs morötterna i olivolja ett par minuter i en stor stekpanna.
Tillsätt spetskålen och rödlöken och låt fräsa ytterligare ett par minuter.
Tillsätt curry, salt och svartpeppar.
Allt ska vara krispigt
Skär laxen i tärningar.
Krydda med citronpeppar och salt.
Stek dem tillsammans med de övriga grönsakerna.
Lägg potatisen på ett sort fat och fördela laxen och grönsakerna över, pressa över ½ citron.
Blanda ihop matyoghurt, senap och honung till en slät crème.
- Servera laxpyttenmed en klick senapscrème
Publicerat den
9 april 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det ska jag absolut provlaga, det låter väldigt gott!
Det var jättegott. Till och med de i familjen som inte äter fisk tyckte den var god och vill att jag ska göra den fler gånger.