Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispig laxpytt med en klick senapscréme

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Fått receptet via Middagskorgen. Är så gott att jag måste dela med mig. Jag skar inte laxen i alltför små tärningar utan i ungefär 2x2 cm bitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i klyftor som sedan kokas i lättsaltat vatten tills de blir mjuka, ca 10 min. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Rosta i ugnen ca 20 minuter, ta ut efter halva tiden och rör om. Skölj och strimla spetskålen. Skala och tärna morötterna och rödlöken. Fräs morötterna i olivolja ett par minuter i en stor stekpanna. Tillsätt spetskålen och rödlöken och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Tillsätt curry, salt och svartpeppar. Allt ska vara krispigt Skär laxen i tärningar. Krydda med citronpeppar och salt. Stek dem tillsammans med de övriga grönsakerna. Lägg potatisen på ett sort fat och fördela laxen och grönsakerna över, pressa över ½ citron. Blanda ihop matyoghurt, senap och honung till en slät crème.
  2. Servera laxpyttenmed en klick senapscrème

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • matmammansfavoriter 9 april 2011

    Det ska jag absolut provlaga, det låter väldigt gott!

  • kakan9 9 april 2011

    Det var jättegott. Till och med de i familjen som inte äter fisk tyckte den var god och vill att jag ska göra den fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.