Instruktioner
Dela kycklingfileérna i lagom bitar. Tag en plastpåse, lägg i kycklingen och blanda i Dijonsenapen. Knyt påsen och blanda. Låt det dra 1 timme i kylskåpet. Strimla paprikorna och purjolöken fint. Smält matfettet och bryn kycklingen så de får en fin färg. Lägg över i en kastrull. Slå på apelsinjos/färskpressad apelsinjos, matlagnings grädde,chilisås med vitlök(efter smak). Lägg i paprikan och purjolöken, låt sjuda under lock 30-40 minuter på svag värme. Smaka av såsen med salt och peppar. Pudra över paprikapulver och finklippt persilja på kycklingen precis innan servering. Serveras med färsk pasta eller ris.En fräch sallad passar utmärkt till.
Mycket gott recept på kyckling. Vid Solviks folkhögskola har vi gjort denna idag på 20 kg file - enda ändringen var att jag hade hela fileer som jag lade med dijonsenap i påse dagen innan. Kycklingen delades sedan och ungsstektes. Vi strödde paprika, purjo och persilja över den halvstekta kycklingen. Såsen gjodes i kastull och reddes med maizena för att sedan hällas över kycklingen och göras färding i ugnen. Supergod! 145 st tacksamma matgäster tackar för receptet! mvh Wiveca husmor vid Solviks folkhögkola i Västerbotten
Mycket gott och uppskattat här hemma. Spännande smaker med senap, apelsin och chili.
Tack för att Ni skriver kommentarer trevligt med nöjda matkompisar!Väl mött på matklubben mvh allabimma