Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god kycklinggryta som är lite "hot" som måste smakas!

Ingredienser

Instruktioner

Dela kycklingfileérna i lagom bitar. Tag en plastpåse, lägg i kycklingen och blanda i Dijonsenapen. Knyt påsen och blanda. Låt det dra 1 timme i kylskåpet. Strimla paprikorna och purjolöken fint. Smält matfettet och bryn kycklingen så de får en fin färg. Lägg över i en kastrull. Slå på apelsinjos/färskpressad apelsinjos, matlagnings grädde,chilisås med vitlök(efter smak). Lägg i paprikan och purjolöken, låt sjuda under lock 30-40 minuter på svag värme. Smaka av såsen med salt och peppar. Pudra över paprikapulver och finklippt persilja på kycklingen precis innan servering. Serveras med färsk pasta eller ris.En fräch sallad passar utmärkt till.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • wivson 29 januari 2009

    Mycket gott recept på kyckling. Vid Solviks folkhögskola har vi gjort denna idag på 20 kg file - enda ändringen var att jag hade hela fileer som jag lade med dijonsenap i påse dagen innan. Kycklingen delades sedan och ungsstektes. Vi strödde paprika, purjo och persilja över den halvstekta kycklingen. Såsen gjodes i kastull och reddes med maizena för att sedan hällas över kycklingen och göras färding i ugnen. Supergod! 145 st tacksamma matgäster tackar för receptet! mvh Wiveca husmor vid Solviks folkhögkola i Västerbotten

  • hellea 4 november 2009

    Mycket gott och uppskattat här hemma. Spännande smaker med senap, apelsin och chili.

  • allabimma 4 november 2009

    Tack för att Ni skriver kommentarer trevligt med nöjda matkompisar!Väl mött på matklubben mvh allabimma

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.