Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med ingefärssås och grillad paprika

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Jättegott... super till rött vin...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Blanda vin, vispgrädde och kycklingfond i en gryta. Koka ihop ca; 15 minuter. Smaksätt såsen med ingefära, soja, salt och peppar.
  2. Red ev av såsen med lite maizena utrört i kallt vatten, Bryn kycklingfileérna i smör. Sänk värmen och låt eftersteka ca: 15 minuter, så att de blir genomstekta. Salta och peppra.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Skär paprikorna i fjärdedelar och ta bort kärnorna. Grilla mitt i ugnen ca: 10 minuter, tills skinnet spricker och svartnar. Dra av skinnet och skär paprikorna i breda strimlor.
  4. Skär kycklingfiléerna i skivor. Garnera med körvel eller persilja. Servera med sås, paprikastrimlor och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.