Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med rotfrukter

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

En god kycklingrätt för två. Servera den med någon god sås och sallad.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta palsternacka och potatis och blanda med 1 tsk rapsolja, salt och peppar. Lägg över i en ugnsfast form. Tillaga i ugnen, 25 min. Salta och peppra kycklingen och bryn den runt om i en stekpanna med 1 tsk rapsolja. Lägg kycklingen på potatisen i ugnen de sista 15 min. Kontrollera att kycklingen är klar. Blanda citronsaft, sambal oelek, persilja och olja till en marinad. Skiva den färdiga kycklingen och lägg den i en stund i marinaden och ta sedan upp den ur marinaden. Eller pensla marinaden direkt på kycklingen som då ej behöver skivas. Servera med rotfrukterna, sallad och en god sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.