En härlig gryta, kryddad med julkryddor som apelsin, kanel och saffran.
Byt ut kycklingköttet till något annat kött tex. lammkött eller biffstrimlor
Instruktioner
- Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen.
- Tvätta apelsinen. Riv det yttersta av skalet. Pressa ur saften.
Blanda skal, saft och vin i en skål, lägg i kanelen.
- Skär kycklingfiléerna i 2 ½ cm bitar.
Lägg dem i apelsinblandningen och blanda om. Täck över och låt stå och marinera ca 1 timme.
- Skala och hacka löken, pressa vitlöksklyftan.
Lägg lök, vitlök, saffran, tomater och honung i en kastrull.
Låt det koka på svag värme ca 20 minuter tills lite av vätskan har reducerats.
- Höj värmen något och blanda ner kyckling och marinad.
Låt grytan koka upp igen och sedan koka tills kycklingköttet är genomkokt, ca 10 minuter.
Smaksätt med tabascosås, salt och peppar.
- Servera kycklinggrytan med bulgurn och strö över persilja.
Publicerat den
18 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar