Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinglårfilé med kumquatsirap

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvlig sötsursås på grillad, kryddad kycklinglårfilé som serveras med matvete eller bulgur. En spännande rätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kumquatsirap: Skiva kumquaterna och chilin. Skala och skiva vitlöken och ingefäran. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka på ganska stark värme tills blandningen börjar tjockna och skummar ordentligt, ca 10 minuter. Ta den från värmen, när den svalnat tjocknar den ytterligare.
  2. Blanda kryddorna till kycklinglårfilén och lägg dem på ett fat. Gnugga kycklingen i kryddorna, runt hela filén. Grilla kycklingen runtom på stark värme, sammanlagt ca 15 minuter.
  3. Ringla kumquatsirapen över kycklingen och servera med matvete eller bulgur.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.