Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpiccata med tomatsås och ris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här parmesanpanerade kycklingen med en matig, smakrik tomatsås kommer att bli en favorit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tomatsås: Fräs zucchini, lök och vitlök i olja. Häll i krossade tomater, salvia, honung och salt. Låt småputtra 10-15 minuter. Mixa till en slät sås.
  3. Skär kycklingen i tunna skivor. Salta skivorna. Vänd dem i mjölet. Vispa ihop äggen lätt och rör ner osten. Doppa kycklingen i blandningen. Lägg ner direkt i en het stekpanna med olja och smör. Vänd när det har blivit en fin stekyta. Stek igenom kycklingen på medelvärme.
  4. Servera piccatan med ris och tomatsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.