Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingspett med smak av ingefära

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Serveras med Jordnötssås som man kan förbereda långt i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär varje bröstfilé i sju tunna strimlor på diagonalen.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål som rymmer kycklingstrimlorna.
  3. Tillsätt kycklingstrimlorna och blanda tills de blivit väl täckta av marinaden. Lägg över Gladpack och sätt in i kylen högst 12 timmar.
  4. Gör jordnötssåsen. Hetta upp oljan i stekpannan. Tillsätt jordnötterna och koka under ständig omrörning, 3-5 minuter, tills de är brynta. Tillsätt den skalade löken mot slutet.
  5. Lägg jordnötterna i matberedare tillsammans med vitlök, chili, ingefära, farinsocker, citronsaft och det heta vattnet.
  6. Mixa blandningen tills den får en jämn konsistens. Ett tips: Om det är svårt att få blandningen smidig, tillsätt lite varmt vatten.
  7. Slå upp såsen i en kastrull, koka upp och låt sjuda i 2 minuter under ständig omrörning. Krydda efter smak. Ta bort från värmen och håll varm.
  8. Tänd grillen. Laga till kycklingen. Trä kycklingstrimlorna på pinnar så de liknar dragspelsveck. Ta tre strimlor per spett och vrid strimlorna en aning när de sätts fast. Träpinnar ska ligga i vatten ca 30 minuter före användning.
  9. Pensla grillgallren med olja. Lägg upp kycklingspetten på gallret. Tänk på att ha en eller några penslar nära grillen så att man lätt kan stryka på mera marinad under grillningen.
  10. Grilla kycklingspetten cirka 5-7 cm från glöden i 2-3 minuter på varje sida.
  11. Serveras med såsen och valfritt tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.