Serveras med Jordnötssås som man kan förbereda långt i förväg.
Instruktioner
- Skär varje bröstfilé i sju tunna strimlor på diagonalen.
- Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål som rymmer kycklingstrimlorna.
- Tillsätt kycklingstrimlorna och blanda tills de blivit väl täckta av marinaden. Lägg över Gladpack och sätt in i kylen högst 12 timmar.
- Gör jordnötssåsen. Hetta upp oljan i stekpannan. Tillsätt jordnötterna och koka under ständig omrörning, 3-5 minuter, tills de är brynta. Tillsätt den skalade löken mot slutet.
- Lägg jordnötterna i matberedare tillsammans med vitlök, chili, ingefära, farinsocker, citronsaft och det heta vattnet.
- Mixa blandningen tills den får en jämn konsistens. Ett tips: Om det är svårt att få blandningen smidig, tillsätt lite varmt vatten.
- Slå upp såsen i en kastrull, koka upp och låt sjuda i 2 minuter under ständig omrörning. Krydda efter smak. Ta bort från värmen och håll varm.
- Tänd grillen. Laga till kycklingen. Trä kycklingstrimlorna på pinnar så de liknar dragspelsveck. Ta tre strimlor per spett och vrid strimlorna en aning när de sätts fast. Träpinnar ska ligga i vatten ca 30 minuter före användning.
- Pensla grillgallren med olja. Lägg upp kycklingspetten på gallret. Tänk på att ha en eller några penslar nära grillen så att man lätt kan stryka på mera marinad under grillningen.
- Grilla kycklingspetten cirka 5-7 cm från glöden i 2-3 minuter på varje sida.
- Serveras med såsen och valfritt tillbehör.
Publicerat den
31 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar