Ljuvlig go´bit. Kraftfulla smaker som choklad och lakrits görs sig extra bra i en kaka bakad helt utan vanligt socker och mjöl.
Instruktioner
- Börja med brownien:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form, ca 22x22 cm. Smörj kanterna med smör.
- Smält smör och choklad över ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Vispa snabbt ihop ägg, sötströ, vaniljpulver och salt. Vänd ner chokladsmör och pekannötter. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Kakan ska vara lös i mitten. Låt svalna helt.
- Chokladglasyr:
Lägg chokladen i en skål. Koka upp grädden och 1 tsk lakritspulver. Häll lakritsgrädden över chokladen. Rör tills all choklad har smält. Häll glasyren över den kalla kakan. Strö över pekannötter, ½ tsk lakritspulver och flingsalt. Låt kakan stå 4-5 timmar i rumstemperatur, tills glasyren stelnar, eller 1 timme i kylskåp. Skär kakan i ca 30 små bitar.
- Citroncréme:
Vispa mascarponen fluffig med elvisp. Vispa ner övriga ingredienser. Fyll krämen i en spritspåse.
- Spritsa citroncrémen på browniebitarna. Strö över lite lakritspulver vid servering. Garnera med mynta.
Publicerat den
26 mars 2017
Liknande recept
Skriv kommentar