Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritsbrownie med pekannötter och citroncréme

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Ljuvlig go´bit. Kraftfulla smaker som choklad och lakrits görs sig extra bra i en kaka bakad helt utan vanligt socker och mjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med brownien: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form, ca 22x22 cm. Smörj kanterna med smör.
  2. Smält smör och choklad över ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Vispa snabbt ihop ägg, sötströ, vaniljpulver och salt. Vänd ner chokladsmör och pekannötter. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Kakan ska vara lös i mitten. Låt svalna helt.
  3. Chokladglasyr: Lägg chokladen i en skål. Koka upp grädden och 1 tsk lakritspulver. Häll lakritsgrädden över chokladen. Rör tills all choklad har smält. Häll glasyren över den kalla kakan. Strö över pekannötter, ½ tsk lakritspulver och flingsalt. Låt kakan stå 4-5 timmar i rumstemperatur, tills glasyren stelnar, eller 1 timme i kylskåp. Skär kakan i ca 30 små bitar.
  4. Citroncréme: Vispa mascarponen fluffig med elvisp. Vispa ner övriga ingredienser. Fyll krämen i en spritspåse.
  5. Spritsa citroncrémen på browniebitarna. Strö över lite lakritspulver vid servering. Garnera med mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.