Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammjärpar med tomatdressing, morotsallad och rostade grönsaker.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienserna är många, men här finns smarta genvägar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rostade rotsaker: Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba eller skala palsternackor och potatis. Skär rotsakerna i klyftor och vänd dem i olja och salt. Häll ut dem på en plåt eller i en ugnsäker stor form och strö över örterna. Stek potatisen mitt i ugnen tills de är mjuka och fått lite färg.
  2. Järpar: Lägg färsen i en bunke. Skala och finhacka löken, kärna ur och finhacka pepparfrukten. Fräs löken mjuk i 1 msk olja. Låt svalna och blanda ner den och pepparfrukten i färsen. Tillsätt kryddorna och rivet citronskal. Arbeta färsen väl.
  3. Forma färsen till 12 järpar med vattensköljda händer. Hetta upp en stekpanna med resten av olivoljan och bryn järparna runt om.
  4. Tomatdressing: Skär bort blomfästet på tomaterna. Skär dem i grova bitar och lägg dem i en ugnsäker form. Häll över burktomaterna och dela dem. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Blanda ner den i tomaterna. Strö persilja och lägg järparna i tomatblandningen. Ställ in formen under rotsakerna och stek järparna klara ca 20 min.
  5. Morotsallad: Skal morötterna och hyvla dem i tunna remsor med en potatisskalare. Fräs dem mjuka i olivolja 1 minut. Blanda yoghurt med curry och vänd ner morötterna. Smaka av med salt och vänd ner dillen.
  6. Servering: Ta ut järparna ur ugnen och håll dem varma under folie. Kör tomaterna med skyn i en mixer. Smaka av med salt, peppar och olivolja. Garnera järparna med timjan och strimlat citronskal och servera dem med tomatdressing, morotsallad och rostade rotsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.