Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannebitar med russin

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Russin i brödet uppskattas av många och ger ett saftigt bröd. Vill du använda din mixer eller köksmaskin? Häll allt i maskinen, sist vattnet, och låt maskinen göra grovarbetet med knådningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degskål. Häll över vatten och rör om tills jästen löst sig. Klicka i matfettet. Tillsätt övriga ingredienser men spara lite av mjölet till utbakningen.
  2. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt den jäsa till dubbel storlek under bakduk, ca 30 minuter.
  3. Klicka ut den lösa degen direkt i en smord långpanna, ca 30x40 cm. Platta ut degen med mjölad hand så att den täcker hela botten.
  4. Skär med mjölad kniv eller degskrapa så du markerar bitar. Låt jäsa under bakduk, 20-30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
  5. Grädda mitt i ugnen, 15-20 minuter. Tag brödet ur långpannan och låt brödet svalna på galler under bakduk. Bryt isär rutorna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bk69 29 december 2011

    Enkelt och gott. Ska nog komplettera med ngn krydda nästa gång

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.