Marulk och lax i en perfekt kombination tillsammans med den ovanliga morots- och ingefärasåsen bäddar rätten för succé.
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till marinaden. Skär fisken i två-tre cm stora kuber. Lägg fisken i marinaden och marinera över natten eller i minst en timma.
- Gör såsen. Skala och hacka ingefäran och löken fint. Blanda ingefära, lök, morotsjuice, citronsaft, lagerblad och chilisås. Koka upp, häll i grädden och reducera tills hälften har avdunstat och såsen blivit lite simmig.
- Ta kastrullen från värmen och sila såsen, vispa sedan ner smöret med en handvisp, lite i taget. Salta och peppra. Håll såsen ljummen.
- Skär zucchinin i lika stora bitar som fisken. Varva fisk och zucchini på spetten.
- Grilla eller stek spetten ett par minuter på varje sida. Servera såsen tillsammans med spetten samt en fräsch grönsallad.
Publicerat den
28 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar