Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax- och skaldjursgratäng med pepparrot och dill

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Allt-i-ett-rätter är otroligt smidigt och uppskattat! Pepparrot och dill är en trevlig kombination som passar bra ihop med fisk och skaldjur.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skiva potatisen. Strimla laxskivorna. Skala räkorna och ta undan en del till garneringen. Blanda potatis, purjolök, dill, pepparrot och ärter. Salta och peppra.
  3. Varva blandningen med räkor och lax i en smord ugnsform. Häll över grädden och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 40 minuter. Täck över med folie och gratängen får för mycket färg.
  4. Ta ut gratängen och garnera med de undanlagda räkorna, dillvippa och servera med citronskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.