Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpudding med squash

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Laga dubbel sats på en gång och ställ till med vardagsfest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnssäker form med höga kanter med smör. Se till att smöret kommer upp på kanterna.
  2. Skala och skiva potatisen. Ansa, skölj och skiva squash och purjolök. Klipp eller hacka tomaterna i små bitar.
  3. Fräs squash, purjolök, tomater och bladspenat i olivolja ca 2 min. Tillsätt dill, halva mängden salt och peppar.
  4. Lägg potatisen i botten på formen. Fyll på med spenatblandningen och laxen i mindre bitar. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Krydda med resterande salt och peppar.
  5. Häll äggsmeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 50 min tills puddingen stannat. Strö på kapris och servera med grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.