En vinterfräsch sallad. Serveras med nystekta laxbitar och bröd.
Instruktioner
- Skala och skär ut hinnfria klyftor från apelsinen över en skål. Ta tillvara saften till dressingen.
- Koka haricots verts enligt förpackningens anvisning. Spola av dem med kallt vatten så att kokningen avstannar. Ansa och skär fänkålen i mycket tunna strimlor, använd gärna mandolin. Skala och strimla löken. Skölj machèsalladen.
- Lägg upp salladen på ett serveringsfat och fördela grönsaker och apelsinklyftor ovanpå.
- Dressing:
Kärna ur och finhacka oliverna. Blanda olivhacket med olja, apelsinsaft, vinäger, salt och peppar.
- Skär laxen i kuber. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek laxkuberna hastigt. Krydda med salt. Fördela den nystekta laxen på salladen och ringla över dressingen.
- Servera genast med bröd.
Publicerat den
1 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar