Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxsallad med apelsin och olivvinägrett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En vinterfräsch sallad. Serveras med nystekta laxbitar och bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär ut hinnfria klyftor från apelsinen över en skål. Ta tillvara saften till dressingen.
  2. Koka haricots verts enligt förpackningens anvisning. Spola av dem med kallt vatten så att kokningen avstannar. Ansa och skär fänkålen i mycket tunna strimlor, använd gärna mandolin. Skala och strimla löken. Skölj machèsalladen.
  3. Lägg upp salladen på ett serveringsfat och fördela grönsaker och apelsinklyftor ovanpå.
  4. Dressing: Kärna ur och finhacka oliverna. Blanda olivhacket med olja, apelsinsaft, vinäger, salt och peppar.
  5. Skär laxen i kuber. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek laxkuberna hastigt. Krydda med salt. Fördela den nystekta laxen på salladen och ringla över dressingen.
  6. Servera genast med bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.