Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lindas pirog

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Utmärkt att ha med på utflykt, kan ätas kalla eller varma. Välj att göra 2 stora piroger eller små portionspiroger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Smula sönder jästen i en bunke. Smält smöret i kastrull och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt. Blanda ner vätskan i jästen och rör om så det löser sig. Tillsätt salt ägg och vetemjöl till lagom konsistens. Låt jäsa ca 30 min.
  2. Fyllning: Fräs löken i margarinet, tillsätt färsen och fräs den. Salta och peppra. Fräs svampen i en annan panna, strö på vetemjöl och späd med vatten, tillsätt senap och soja. Låt puttra ett tag, tillsätt persilja, gräddfil och sist osten. Drag från plattan. Blanda ihop färsen med svampröran.
  3. Dela degen i 4 delar, kavla ut till 2 stora bottnar och 2 mindre lock, alt gör mindre portionspiroger. Lägg ut bottnarna på 2 smorda ugnsplåtar och bred ut köttfärsen. Täck med locken och gör små "luft hål" i locken. Låt jäsa ca 15 min.
  4. Grädda i 200 graders ugn i ca 25-30 min Servera med en god sallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.