Utmärkt att ha med på utflykt, kan ätas kalla eller varma. Välj att göra 2 stora piroger eller små portionspiroger.
Instruktioner
- Deg:
Smula sönder jästen i en bunke. Smält smöret i kastrull och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt. Blanda ner vätskan i jästen och rör om så det löser sig. Tillsätt salt ägg och vetemjöl till lagom konsistens.
Låt jäsa ca 30 min.
- Fyllning:
Fräs löken i margarinet, tillsätt färsen och fräs den. Salta och peppra.
Fräs svampen i en annan panna, strö på vetemjöl och späd med vatten, tillsätt senap och soja. Låt puttra ett tag, tillsätt persilja, gräddfil och sist osten. Drag från plattan.
Blanda ihop färsen med svampröran.
- Dela degen i 4 delar, kavla ut till 2 stora bottnar och 2 mindre lock, alt gör mindre portionspiroger.
Lägg ut bottnarna på 2 smorda ugnsplåtar och bred ut köttfärsen. Täck med locken och gör små "luft hål" i locken.
Låt jäsa ca 15 min.
- Grädda i 200 graders ugn i ca 25-30 min
Servera med en god sallad
Publicerat den
14 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar