Färgsprakande sallad med nyttiga linser.
Gott och nyttigt!
Instruktioner
- Skölj linserna och lägg dem gärna i blöt några timmar.
- Koka tillsammans med buljongtärningen i rikligt med vatten 20-25 minuter, (lite längre om du inte blötlagt dem innan) tills de känns mjuka. Häll av vattnet och låt svalna.
- skala morot, paslternacka och rotselleri. Skär alla grönsaker och rotsaker i stavar och rödlöken i klyftor. Lägg i en långpanna och blanda med olivolja, kryddor och worcestershiresås. Rosta grönsaker i mitten av ugnen i 175 grader 20-25 minuter.
- Mixa fetaost, yoghurt och limeskal till yoghurtdressingen i en matberedare eller stavmixer. Smaka av med honung, salt och peppar. Späd med lite vatten och dressingen känns för tjock.
- Blanda linser med salllad, skuren rödlök, halverade körsbärstomater och lägg upp i två skålar eller på tallrikar.
- Toppa med de ljumma, ugnsrostade grönsakerna, cashewnötterna och yoghurtdressingen.
Garnera med basilika och servera direkt.
Publicerat den
3 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar