Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljumma rödbetor med fetaost och ruccola

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kombinationen av rödbetor, feta och balsamico är underbar. Kan ätas som tex en lätt lunch, förrätt eller tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

Skär blasten av rödbetorna och borsta försiktigt under rinnande vatten, skalet ska vara kvar. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten så det täcker. Koka under lock tills dom är knappt mjuka ca 45 min. Häll av vattnet genom ett durkslag och spola dem med kallt vatten, skalen går då att gnida av. (Använd handskar) Klyfta rödbetorna varma och lägg dom i en skål. Blanda balsamvinäger och olivolja, slå det över och rör om. Salta och peppra generöst över. Bottna ett fat med ruccola, lägg rödbetsklyftorna över. Smula fetaosten och strö på den. Droppa till sist lite balsamvinäger över alltihop. Servera dem direkt, fortfarande ljumma med lite gott bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.