Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvlig mandeltårta glutenfritt

 
Skriv ut

Systerdottern är gluten så jag får mycket inspiration av henne. Hon är jätteduktig på att baka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv mandelmassan grovt och blanda den sedan med äggulorna och mjölet.
  2. Rör ner apelsinsaften och det rivna skalet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner skummet i smeten. Bred ut smeten i en smord form gärna en med löstagbar botten.
  3. Grädda nere i ugnen ca 30-40 minuter i 175°.
  4. Smält blockchokladen och bred ut den över kakan och garnera med det strimlade apelsinskalet. Det blir också gott att smaksätta kakan med lime

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.