Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mättande bröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Pga flytt ville jag bli av med mina mjölslattar i skafferiet och vips skapades det här brödet.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt och häll över jästen tills den löser sig. Tillsätt salt och honung. Arbeta in de olika mjölsorterna tillsammans med linfröna, rågflingorna och rågkrossen till en deg som blir ganska tung och lite kladdig. Låt jäsa i ca 40 minuter till dubbel storlek. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen och arbeta igenom den en gång till. Forma till två stora eller tre lite mindre bröd och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Snitta bröden och skjuts in i ugnen 30-35 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.