Späda morötter och fruktigt vin möts och ger en magisk smak.
Instruktioner
- Skölj och skala morötterna. Skär dem i slantar. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs morötterna på medelvärme 5 minuter, rör om under tiden.
- Hetta upp 4 msk vatten och häll vattnet över morötterna. Salta och peppra. Låt puttra ytterligare 5 minuter under lock. Ta av locket och låt vätskan koka bort.
- Strö över sockret och bryn under omrörning. Tillsätt vinet och låt sjuda på låg värme några minuter.
- Skölj persiljan väl och torka den noggrant. Ta av bladen från kvistarna och hacka dem grovt.
- Ta upp morötterna med en hålslev och lägg upp dem på ett serveringsfat. Strö över persiljan och ringla över skyn från stekpannan. Servera genast.
Publicerat den
18 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar