Vi gillar limpor. Blir en söt, mjuk limpa som tar slut alltför fort.
Instruktioner
- Ta ur brödformen ur brödmaskinen. Olja in knådningsbladet med en droppe olja så lossnar bladet enklare då brödet stjälps upp.
- Jag brukar ställa brödformen på köksvågen och nollar vågen mellan ingredienserna. Små degar kräver exakta mått, helst vägda för att bli riktigt bra.
- Mät upp ingredienserna i ordningsföljd, dvs vattnet först och jästen tillsist. Russinen tillsätts i slutskedet av den långa knådningen, detta för att brödformen inte ska rispas och att russinen behålls hela.
- Istället för maltextrakt använder jag finmalet maltmjöl.
- Ställ in maskinen på ett basprogram med medelhård skorpa och tryck på start.
- Tefal brödmaskin, homebread, rostfri:
Program 1 med snabbinställning
Bröd: 750 g
Alltså 2h och 12 min.
- När brödmaskinen ger signal för extra ingredienser, eller 5 minuter innan knådningen är avslutat, tillsätts russinen.
- När brödet är klart ta ut brödet ur formen, låt svalna, gärna på galler och ta bort knådningsbladet, tex med ändan av en tesked ifall det sitter kvar i brödet.
- Gott färsk och gott rostat!
Publicerat den
2 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar