Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas bruna bröd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett av mina favoritbröd som jag älskat sedan jag var liten...inte så nyttigt tyvärr men ack så gott... Degen är jätte kladdig men det är värt besväret, tro mig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm degspadet till 37 grader, smula ner jästen i bunken/assistenten. Slå degspadet över och rör ut jästen i det.Tillsätt resten av ingredienserna, mjölet sist. Arbeta degen och låt jäsa i ca 30 min.
  2. Knåda degen och forma till 4 stycken limpor som läggs i välsmord långpanna. Pensla med vatten emellan limporna så de inte jäser ihop. Låt jäsa till dubbel storlek och grädda dem på nedersta falsen i 175-200 grader 40-50 min. När limporna börjar få för mycket färg lägg då folie över...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.