På ungerskt vis inom kokkonsten innebär paprika, och det finns det gott om i den här grytan.
Instruktioner
- Skölj paprikorna, kärna ur dem och strimla dem fint. Skålla och skala tomaterna. Kärna ur dem. ta bort stjälkfästena och tärna fruktköttet. Skala och tärna potatisen. Skala och hacka silverlöken.
- Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken tills den mjuknar. Tillsätt potatis, tomater och hälften av paprikastrimlorna. Fräs under omrörning. Tillsätt en liter vatten och fiskfonden. Krydda med salt och peppar och låt sjuda 20 minuter.
- Skölj och torka fisken. Skär filéerna i 4 cm breda strimlor, salta fisken och ställ den kallt. Passera grönsakerna och häll tillbaka purén i kastrullen.
- Koka upp tomat- och paprikasåsen. Tillsätt paprikapulver, chili och resten av den strimlade paprikan. Lägg fisken i grytan. Lägg på locket och låt grytan dra 10 minuter på svag värme. Låt inte grytan koka. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd, potatis eller pasta.
Publicerat den
20 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar