Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marulkgryta på ungerskt vis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

På ungerskt vis inom kokkonsten innebär paprika, och det finns det gott om i den här grytan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj paprikorna, kärna ur dem och strimla dem fint. Skålla och skala tomaterna. Kärna ur dem. ta bort stjälkfästena och tärna fruktköttet. Skala och tärna potatisen. Skala och hacka silverlöken.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken tills den mjuknar. Tillsätt potatis, tomater och hälften av paprikastrimlorna. Fräs under omrörning. Tillsätt en liter vatten och fiskfonden. Krydda med salt och peppar och låt sjuda 20 minuter.
  3. Skölj och torka fisken. Skär filéerna i 4 cm breda strimlor, salta fisken och ställ den kallt. Passera grönsakerna och häll tillbaka purén i kastrullen.
  4. Koka upp tomat- och paprikasåsen. Tillsätt paprikapulver, chili och resten av den strimlade paprikan. Lägg fisken i grytan. Lägg på locket och låt grytan dra 10 minuter på svag värme. Låt inte grytan koka. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd, potatis eller pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.