Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjessill med picklad rödlök, rostad kavring och brynt smör

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Påskens godaste på ett och samma serveringsfat! Ta en genväg och byt ut avrunnen gräddfil mot créme fraiche.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Picklad rödlök: Koka upp ättikssprit, socker och vatten. Låt svalna. Lägg tunt skivad rödlök i en skål och häll på lagen. Låt stå svalt några timmar, helst över natten.
  2. Låt gräddfilen rinna av i en silduk eller kaffefilter några timmar, helt över natten.
  3. Sätt ugnen på 150 grader.
  4. Bryt kavringen i små bitar och rosta brödet mitt i ugnen i ca 10 minuter. Lägg äggen i sjudande vatten och koka 7 minuter. Skölj av med kallt vatten och skala direkt. Dela äggen på längden i halvor.
  5. Smält smöret på medelvärme. När smöret börjar sjuda, vispa sakta så att smöret bryns jämnt. När smöret blir ljusbrunt och doftar nötaktigt, ta av kastrullen från värmen och häll upp i en skål.
  6. Skär sillen i bitar och fördela på ett serveringsfat tillsammans med ägghalvor, picklad rödlök och kavringkrutonger. Klicka på avrunnen gräddfil och ringla vöer det brynta smöret. Garnera med dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.