Påskens godaste på ett och samma serveringsfat!
Ta en genväg och byt ut avrunnen gräddfil mot créme fraiche.
Instruktioner
- Picklad rödlök:
Koka upp ättikssprit, socker och vatten. Låt svalna. Lägg tunt skivad rödlök i en skål och häll på lagen. Låt stå svalt några timmar, helst över natten.
- Låt gräddfilen rinna av i en silduk eller kaffefilter några timmar, helt över natten.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Bryt kavringen i små bitar och rosta brödet mitt i ugnen i ca 10 minuter. Lägg äggen i sjudande vatten och koka 7 minuter. Skölj av med kallt vatten och skala direkt. Dela äggen på längden i halvor.
- Smält smöret på medelvärme. När smöret börjar sjuda, vispa sakta så att smöret bryns jämnt. När smöret blir ljusbrunt och doftar nötaktigt, ta av kastrullen från värmen och häll upp i en skål.
- Skär sillen i bitar och fördela på ett serveringsfat tillsammans med ägghalvor, picklad rödlök och kavringkrutonger. Klicka på avrunnen gräddfil och ringla vöer det brynta smöret. Garnera med dill.
Publicerat den
22 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar