Mejram är en kryddväxt som härstammar från främre orienten och Medelhavsområdet. Den passar utmärkt i de här vegetariska pirogerna med lök- och paprikafyllning.
Instruktioner
- Tina smördegsplattorna enligt förpackningens anvisningar. Sätt ugnen på 225 grader.
- Gör fyllningen. Skala och hacka rödlöken. Skölj och strimla purjolöken och vitkålen. Använd gärna en osthyvel när vitkålen ska strimlas, så får du tunna fina strimlor. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
- Fräs grönsakerna i matolja i en stekpanna. Hacka mejramen. Krydda grönsakerna med mejram, salt och svartpeppar.
- Dela varje smördegsplatta i två bitar. Kavla ut varje degbit ca 2 cm runt om. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Fördela fyllningen på degbitarna. Vik över degen och tryck till kanterna med en gaffel.
- Pensla pirogerna med uppvispat ägg. Grädda pirogerna mitt i ugnen ca 10 minuter.
Publicerat den
5 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar