Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mejramsdoftande piroger

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Mejram är en kryddväxt som härstammar från främre orienten och Medelhavsområdet. Den passar utmärkt i de här vegetariska pirogerna med lök- och paprikafyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina smördegsplattorna enligt förpackningens anvisningar. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Gör fyllningen. Skala och hacka rödlöken. Skölj och strimla purjolöken och vitkålen. Använd gärna en osthyvel när vitkålen ska strimlas, så får du tunna fina strimlor. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
  3. Fräs grönsakerna i matolja i en stekpanna. Hacka mejramen. Krydda grönsakerna med mejram, salt och svartpeppar.
  4. Dela varje smördegsplatta i två bitar. Kavla ut varje degbit ca 2 cm runt om. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Fördela fyllningen på degbitarna. Vik över degen och tryck till kanterna med en gaffel.
  5. Pensla pirogerna med uppvispat ägg. Grädda pirogerna mitt i ugnen ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.