En härlig kombination av choklad och hallon.
Instruktioner
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
Koka upp grädde och socker och ta kastrullen från värmen.
Skär chokladen i grova bitar och lägg i den varma grädde, rör tills chokladen har smält
Krama ur gelatinbladen och lägg i gräddblandingen och blanda väl.
Häll upp i små glas och ställ i kyl för att svalna. Låt stå minst ett par timmar, gärna över natten.
- Hallonsås:
Spara ett par hallon till dekoration och lägg resten i en skål.
Blanda sockret med lite citronsaft (efter smak).
Rör ihop sockerblandningen med hallonen.
Passera hallonen genom en sil så att såsen hamnar för sig.
- Chokladgaller:
Ställ in en plåt i frysen. Under tiden den blir kall smälts den mörka chokladen i vattenbad till 35 grader.
Gör en strut av bakplåtspapper med ett litet hål i. Spritsa ut fyra täta galler på den iskalla plåten.
Chokladen kan även ringlas ut med en sked.
Sätt i frysen på bakplåtspapper.
- Servering: Tag fram glaset/skålen med pannacottan. Fyll med ett lager hallonsås och dekorera med hallon och chokladgaller.
Publicerat den
21 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Verkligen kanongott för alla oss som älskar mjölkchoklad.