Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk banankaka med sherry

 
Skriv ut

En mycket god och saftig kaka som tack vare sin mäktighet räcker till många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda under tiden vetemjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt och häll det över mjölblandningen. Rör sist ner smöret.
  2. Smörj en kakform ca 20 cm i diameter, och strö farinsocker över hela botten. Skala bananerna, dela dem på längden och lägg dem i kakformen. Ringla sherryn över bananerna och strö sedan över de hackade nötterna eller pärlsockret.
  3. Häll kaksmeten över alltihop, och grädda ca 35 minuter i 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.