Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk chokladkaka

En mjuk chokladkaka till kaffet är barnsligt gott och passar därför också lika bra att baka till barnkalaset där den blir en garanterad succé. Den blir härligt saftig och hög när den bakas i en sockerkaksform. Välj själv hur du vill toppa din mjuka chokladkaka – med en glasyr som ringlar sig ned för kakan och tillför extra saftighet, eller varför inte servera mjuk chokladkaka tillsammans med färska hallon? Ett bra tips är att bröa formen med kokos istället för vanligt ströbröd. Kokos och choklad är som bekant en riktigt god smakkombination som gärna får ta för sig i denna kaka!


Rör samman socker, ägg, olja och det smälta smöret. Blanda mjöl och salt. Sikta ned mjölblandningen i smeten och rör om försiktigt. Dela upp smeten i två skålar, hälften i varje. Sikta kakao...

10-12
10

Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en liten avlång form på 1 liter. Vispa upp ägg, Hermesetas lättströ och 1 msk hett vatten. Vispa tills smeten blir luftig. Tillsätt flytande margarin och mjölk...

12
3

Ugn 200° Låt persikorna rinna av. Smält smöret, låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Tillsätt smöret....

45 min
15
1

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret och låt det svalna till rumstemperatur. 3. Blanda socker, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och tillsätt smöret. 4. Tillsätt sedan 1 ägg i ta...

30 min
15

Koka vatten. Vispa samman sockret med äggen. Tillsätt sedan resten av ingredienserna, till sist det kokta vattnet. Häll smeten i bröad form. Grädda sedan kakan i ugn, 180 grader i 35-40 min. Vi...

1 h
8-10

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform, 40x30 cm, med bakplåtspapper. Lägg choklad och smör i en kastrull. Ställ kastrullen i vattenbad och värm tills de smält. Ta kastrullen från vattenbadet och v...

10

Smörj och bröa en avlång form. Sätt ugnen på 175°. Rör Norrmejerier Smör, socker och vaniljsocker till en ljus och fluffig kräm med hjälp av en elvisp. Tillsätt ett ägg i sänder och rör krafti...

20

Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna Smält smöret. Blanda alla ingredienser och häll över i en smord och bröad form.Gärna med avtagbar kant. Ställ in i ugnen på 175 grader...

8-10
132

Sätt ugnen på 225°C. Blanda socker, havregryn och mjöl i en bunke. Finfördela smöret i blandningen till en smulig deg. Tina jordgubbarna om de är frysta. riv chokladen med rivjärn eller kör den mixe...

40 min
4-6
17

Smält smöret i en kastrull ta bort kastrullen från värmen när allt är smält. Tillsätt chokladen i smöret och rör tills allt är smält. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt chokladsmöret i äggsmeten...

1
10

Sätt ugnen på 175º. Smält smöret i en kastrull. Lyft av från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner de övriga ingredienserna och blanda. Häll smeten i en smord och bröad stor form...

8-10
9

Botten: Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret, vispa i socker, kakao och vaniljsocker. Vispa i äggen ett i taget, kaffe och vetemjöl. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna ca 37x29 (lite mindre...

50-60
8

Rör ihop alla torra ingredienser, inkl. hackad choklad. Rör ner äggen, blanda ordentligt. Blanda ner det smälta margarinet. Bred ut smeten i smord eller bakplåtspappersklädd form, grädda i 175 gr...

7

Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i de torra ingredienserna och sista det smälta smöret. Vispa ihop till en smet. Häll i bakplåtsklädd långpanna och grädda i 200 grader ca 10 minuter,...

48
6

Vispa ägg och socker poröst och vitt. Värm vattnet i micron lite mer än ljummet men inte till kokande. Blanda mjöl, bakpulver och vanillinsocker. Blanda i mjölblandningen och vattnet i ägg och socke...

1 h
10
6

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser till smeten. Blanda även i ägget, smöret och grädden. Bröa en liten form på 12 cm i diameter med riven kokos och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugn...

50 min
3
5

Sätt på ugnen. 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker. Blanda i kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda sist i det smälta avsvalnade smöret. Bred ut kakan på en långpanna med ba...

1 h
25-35
5

Sätt ugnen på 175 grader. Rör margarin och socker poröst i en skål med en slev eller trägaffel. Blanda ner vaniljsocker och bakpulver. Hacka chokladen i några millimeter stora bitar, och rör ner i...

15 min
5

Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakpapper i botten på en form med avtagbara kanter och kläm ihop. Smöra och bröa formen. Vispa ägg och socker poröst. Smält smör och vispa ihop kakan. Grädda k...

4 h 30 min
10
5

Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt det i smeten växelvis med mjölken.Rör till en slät smet. Bred ut smeten i en bakpappersklädd liten långpanna...

4

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form (ca 1-½ liter). Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Smält smöret. Blanda mjölet med bakpulver. Rör ner det avsvalnande smöret, vattnet...

40 min
8-10
4

Micra smöret så att det blir mjukt men inte smält. Vispa ihop med äggen. Blanda kaffet, sukrinet och kakaon. Blanda sedan ihop alla ingredienserna och tillsätt till sist nötterna. Smöra en form och gr...

4

Smält choklad och smör försiktigt i micron, rör ihop med Baileys. Fyll chokladen i ischokladformar och låt stelna i kyl. Rör ihop florsocker, vatten och pepparmintolja och spritsa på chokladen....

4

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda margarin, socker, ägg och vaniljsocker med elvisp el i matberedare så det blir en krämig smet. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner detta i äggsmeten. B...

24
3

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.