Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk chokladkaka

En mjuk chokladkaka till kaffet är barnsligt gott och passar därför också lika bra att baka till barnkalaset där den blir en garanterad succé. Den blir härligt saftig och hög när den bakas i en sockerkaksform. Välj själv hur du vill toppa din mjuka chokladkaka – med en glasyr som ringlar sig ned för kakan och tillför extra saftighet, eller varför inte servera mjuk chokladkaka tillsammans med färska hallon? Ett bra tips är att bröa formen med kokos istället för vanligt ströbröd. Kokos och choklad är som bekant en riktigt god smakkombination som gärna får ta för sig i denna kaka!


Vispa ägg och socker ljus och pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda de torra ingredienserna och vispa i äggsmeten. Ha i smör och mjölkblandningen. Vispa till en slät smet och häll i smord, b...

3

Sätt på ugnen. Smält smöret. Vispa ägg och socker. Blanda i kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda sist i det smälta avsvalnade smöret. Bred ut kakan på en långpanna med bakplåtspapper....

20
3

Sätt ugnen på 200 grader. Rita av botten på en bakform med löstagbar kant på ett bakplåtspapper. Klipp ut och lägg pappret i botten av formen. Smörj pappret och även kanterna på formen. Smält cho...

2

Gör pajskalet genom att blanda krossade grahamskex, krossade amaretto kakor med smält smör. Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter 23cm i diameter. Ställ sedan i kylen Smält chokladen...

8 h 40 min
8
2

Sätt ugnen på 200°C. Vispa smör och socker pösigt. Rör i äggen. Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten. Fyll formarna med smeten. Skär bananerna och dela chokla...

10-12
2

Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner det. Låt margarinet smälta i det kokande vattnet och rör ner det i chokladsmeten. Häll chokladsmete...

24
2

Rör ihop margarinet och sockret. Tillsätt äggen. Blanda ihop mjölet, kakaon och vaniljsockret och häll ner mjölblandningen i margarinblandningen. Häll smeten i en 20x30 cm långpanna som är smord eller...

35 min
8-10
2

Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och häll i matberedaren under tiden som den går.Tryck ut smulorna i en veckad pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt....

14-16
2

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och choklad i en kastrull och låt svalna i 10 minuter. Vispa under tiden två av äggen pösigt i en egen skål. Vispa ner mjölet. Rör ner det återstående ägget....

4
2

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda margarin, socker, ägg och vaniljsocker med elvisp el i matberedare så det blir en krämig smet. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner detta i äggsmeten. B...

24
2

Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner försiktigt i äggskummet. Häll smeten i en smord och bröad ugnsform. Grädda ca 45 minuter i 175 grader. Stjälp...

20
1

Smält matfettet & låt det svalna. Vispa ägg & socker pösigt Blanda alla torra ingredienser i en bunke Häll i lite av matfettet i sockerblandningen Häll i dom torra ingredienserna Häll i resten a...

30 min
10
1

Sätt ugnen på 175ºC. Smält smöret. Smörj en form eller liten långpanna, ca 25 x 35 cm, tunt med smör. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker med elvisp till en pösig smet. Blanda ner mjöl, bakpulver o...

20
1

Gör chokladkakan enligt anvisningar på paketet. Låt kakan svalna helt. Vispa under tiden i hop frostingen (gärna med elvisp) så den blir fluffig. Mixa den rumstempererade chokladkakan, till smu...

1

Smält choklad och smör. Vispa samman ägg, socker, salt och mjöl. Blanda i smör och chokladen. Häll ca 2/3 av smeten i en sockerkaksform. Grädda 12 min i 175 grader. Ställ direkt in i kylen och låt...

1
1

Chokladmousse: (Enkel variant) Värm grädde till kokpunkt och ställ den åt sidan. Lägg i chokladen och rör tills det har smält. Häll upp i en skål och ställ kallt i minst 6 timmar. Vispa sedan gr...

10

Smält chokladkakorna i vattenbad. Vispa äggulor med socker och salt. Blanda ihop och låt svalna något. Vispa grädden hårt. Rör ned hälften i chokladblandningen. Vänd ned resten av grädden. Spara ev...

20 min
6

Börja med att kärna ur och blötlägga dadlarna i ett glas med vatten. Ta sedan fram en liten brödform/matlåda och klä den med plastfolie. Ta sedan fram en matberedare och mixa jordnötterna till ett smö...

30 min
6

Sätt ugnen på 200 grader. Chokladkakan: Blanda ägg och socker, lägg hallonen åt sidan och blanda i resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Rör sedan försiktigt ned hallonen i smeten. T...


Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser (inklusive grovhackad choklad) med äggulorna och blanda sedan med det smälta smöret. Vispa äggvitor och vispgrädde var för sig med elvisp. Vispgrädden ska...

1

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker mjukt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda alla torra ingredienserna och rör om dem. Hacka och tillsätt också chokladen. Forma till bolla...

20

Smörj och bröa en springform. Vispa mjukt smör och strösocker poröst. Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Sikta ner det och vänd i...

8-10

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och blanda med matfettet. Rör om till en smidig och porös smet. Tillsätt äggen i taget. Häll smeten i en långpanna 20x30 cm, gärna klädd med bakplåtspapper....


Smält chokladkakan i vattenbad. Under tiden ställer du upp ca 40 formar på ett fat. Bryt ner en "kludd" mindre än en 50-öring med mandelmassa i varje form. Likadant med nougaten och 3-4 russin i varje...

15 min
6-10

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.