Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk chokladkaka

En mjuk chokladkaka till kaffet är barnsligt gott och passar därför också lika bra att baka till barnkalaset där den blir en garanterad succé. Den blir härligt saftig och hög när den bakas i en sockerkaksform. Välj själv hur du vill toppa din mjuka chokladkaka – med en glasyr som ringlar sig ned för kakan och tillför extra saftighet, eller varför inte servera mjuk chokladkaka tillsammans med färska hallon? Ett bra tips är att bröa formen med kokos istället för vanligt ströbröd. Kokos och choklad är som bekant en riktigt god smakkombination som gärna får ta för sig i denna kaka!


Blanda smör med båda sockersorterna, mjöl och äggula, visst kan du köra i matberedare men kör då bara tills att ingredienserna går ihop. Vill du diska upp lite så gör det verkligen inte något att dege...


Ugn: 200º. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Dra kastrullen från värmen. Bryt och lägg i chokladen. Låt stå ett par minuter och rör sedan tills chokladen har smält. Vispa ägg och socker et...

10-12

Värm ugnen till 175 grader. Smält chokladen varsamt och blanda med övriga ingredienser, förutom äggvitorna. Vispa äggvitorna tills de är fluffiga. Vänd ned äggvitorna i chokladmixen. Lägg mixen...

1 h
6

Ägg och socker vispas. Bregott och mjölk värmes tillsammans. Blanda samman alla ingredienser och grädda kakan i ugn 150 grader ca 30-35 min. När den svalnat så dela den och bred på mosad banan...

6-8

Smörj en 1 1/2-liters avlång bakform med smör. Hacka valnötskärnorna och strö dem i formen. Spara 2 msk att strö över kaksmeten innan den gräddas. Vispa smör och brun farin fluffigt. Tillsätt ett ägg...


Sockerkaksanslag ("tårtbotten") skuren i ½ cm tjocka skivor läggs i botten på 12 stycken ringformar med 7 cm diameter. Chokladkaka: Smält smöret. Smält sedan ner chokladen i smöret och blanda väl....

12-30

Sätt ugnen på 200° och smörj 4 - 5 cocotter eller andra ugnssäkra portionsformar. Smält smöret, låt det svalna till fingervarmt och låt chokladen smälta i det. Vispa socker och ägg pösigt. Vänd...

4

Hacka nötterna fint i matberedare eller mal dem i mandelkvarn. Vispa smör och socker vitt och poröst med elvisp, tillsätt äggulan. Sikta ner kakao, vaniljsocker och vetemjöl genom en sil. Vispa p...


Smörj och strö en rund form med avtagbar kant, 24 centimeter i diameter. Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn. Lägg chokladbitar och smörtärningar i en bunke och sätt den över hett vattenb...

2 h
20-24

Häll margarin, råsocker, farinsocker och vaniljextrakt i en skål och blanda. Vispa gradvis i äggen till en lätt och luftig smet. Sikta mjölet över kaksmeten och vänd ner det. Vänd sedan ner choklad...

24-30

Värm ugnen till 190 grader. Klä bottnen av en 20-25 cm stor ringform med smörpapper, smörj den invändigt och pudra med mjöl. Mal mandel och nötter fint i en matberedare. Tillsätt choklad och k...

10-12

Förvärm ugnen till 190 grader. Skala bananen och lägg den i en liten skål. Mosa tillräckligt med banan med gaffeln att det räcker till 200 g. Lägg det åt sidan. Lägg mjölet, bakpulvret och salt...

36-40

Ugn 200° Sätt ugnen på 200°. Smörj en form ca 20x30 cm med matfett eller lägg i ett bakplåtspapper. Smält matfettet i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar, lägg ner den i matfettet och...

10-15

Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en bakform på ca 2 liter. Vispa äggulorna och sirapen. Blanda vetemjöl med bakpulver. Blanda ner i äggblandningen tillsammans med kakaon. Vispa äggvitorna ti...


Värm ugnen till 175ºC. Pensla en rund bakform med löstagbar botten, 22 cm i diameter, med smält smör och bröa ordentligt runt om. Rör smör, choklad och socker i en kastrull och låt smälta ihop på...

10-12

Sätt ugnen på 175ºC. Smörj och bröa en 2-liters sockerkaksform. Tvätta de oskalade apelsinerna noggrant. Skär dem i klyftor och ta bort kärnor och den hårda vita hinnkanten i klyftornas mitt....

10-12

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och blanda ner i smöret. Rör till en slät kräm. Ta den från plattan men låt den stå så varmt att den inte stelnar. Knäck äggen...

6-8

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och ströbröa en rund, flatbottnad tårtform ca 24 cm i diameter. Blanda båda mixerna, olja, vatten och ägg i en bunke och rör ihop till en jämn smet. Häll smete...

8-10

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman båda mjölsorterna med vaniljsocker och kakao. Tillsätt sirap, olja och maragarin. Rör om väl med en sked. Fyll en sprits med degen (det blir mer som en sm...

15 min
15
7

Sätt ugnen på 175C Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt ägg ett i taget under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner mjöl och bakpulver växelvis med juicen i smete...

8-10
6

Börja med att blanda samtliga ingredienser för botten i en matberedare. Ta sedan fram en form, jag använde en vanlig bakform (vad det nu är?) smörj den med kokosolja först och tryck sedan ut botten me...

10 min

Blanda de torra ingredienserna. Blanda sen i margarinet. Låt stå i kylskåp ca 1 timme. Rulla degen till tjocka längder, dela sen i 30 bitar. Rulla till kulor. Lägg på en plåt med bakplåtspappe...

1 h 30 min
30

Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder och rör ytterligare några minuter. Blanda mjöl, havregryn och bakpulver, rör ned i smeten. Hacka chok...


Värm ugnen till 175 grader. Rör rumsvarmt matfett och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget, och rör kraftigt. Häll i mjölken och mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rö...

1 h
10

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.