Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk chokladkaka

En mjuk chokladkaka till kaffet är barnsligt gott och passar därför också lika bra att baka till barnkalaset där den blir en garanterad succé. Den blir härligt saftig och hög när den bakas i en sockerkaksform. Välj själv hur du vill toppa din mjuka chokladkaka – med en glasyr som ringlar sig ned för kakan och tillför extra saftighet, eller varför inte servera mjuk chokladkaka tillsammans med färska hallon? Ett bra tips är att bröa formen med kokos istället för vanligt ströbröd. Kokos och choklad är som bekant en riktigt god smakkombination som gärna får ta för sig i denna kaka!


Förvärm ugnen till 175 grader. Kakor: Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Vispa smör och socker luftigt och blanda ner ägget. Sikta över mjöl, kakao och vaniljsocker och vänd ner det i smörblandnin...

1

Rosta mandelspånen i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Vänd försiktigt i apelsinjuice eller kaffe, äppelkräm och Becel flytande. Blanda vetemjöl, ka...

1

Sätt ugnen på 170 grader. Bryt chokladen i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med smöret och låt smälta under omrörning på medelvärme. Separera äggulor och vitor i två skålar. Tillsätt...

30 min
12
1

Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Sikta i mjöl, kakao och vanillinsocker. Rör om till en jämn smet. Blanda i den hackade mandeln. Bred ut smeten i en välsmord liten l...

40 min
30

Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en liten avlång form på 1 liter. Vispa upp ägg, Hermesetas lättströ och 1 msk hett vatten. Vispa tills smeten blir luftig. Tillsätt flytande margarin och mjölk...

12

Sätt ugnen på 175ºC. Pensla en 20 cm rund kakform med smält smör eller matolja. Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme, tillsätt vattnet och rör till en slät smet. Ta kastrullen från v...


Lägg matfett, vatten och kakao i en kastrull och låt det koka ca 5 min. Häll upp blandningen i en stor skål och låt den svalna. Rör ner sockret. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker. Till...

18-20

1. Sikta mjölet, kakaon, bakpulvret och cirka 4 dl florsocker i en stor skål, tillsätt saltet. Lägg den hackade chokladen i oljan i en tjockbottnad kastrull och smält på låg temperatur. Ställ sedan ka...

50

Sätt ugnen på 150° Blanda dinkelmjöl, kakao och bakpulver. Vispa ägg och råsocker med elvispen. Vänd ner mjölblandningen i äggblandningen och även kesellan. Blanda ned de hackade nötterna. Ev ri...

8

Sätt ugnen på 200º. Dela äggulorna från vitorna. Smält smöret, rör i den hackade chokladen och Lättströ och låt allt smälta. Dra kastrullen från värmen. Blanda i äggulor, vetemjöl, Grand Marnier o...


Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Vänd ihop med äggsmeten och rör ner kesella. Häll smeten i en smord och...

8-10

Smält smör och blockchoklad. Vispa ägg och florsocker, tillsätt sedan den smälta chokladen och smöret. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner blandningen i chokladsmeten. Avsluta med att vända...


Rör ägg och socker pösigt och rör sedan ihop det tillsammans med smöret, som inte ska vara smält. Rör sedan ihop de torra ingredienserna tillsammans med smörsmeten, häll på den kalla mjölken som rörs...

10

Om du använder hasselnötter med skal: Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt de stå i ugnen ca 12-15 minuter på 170° C. När nötterna svalnat kan du gnida av skalet. Hacka nötterna grovt. Lägg i...

2 h
10

Smörj och bröa en kakform som är cirka 20 cm i diameter, eller en brödform. Vispa det rumstempererade smöret och sockret. Tillsätt äggen ett i taget medan du vispar ordentligt. Blanda de torra råva...


Sätt ugnen på 200 grader. Blanda kakao, mjölk och socker i en kastrull och låt det koka upp. Ta av det från plattan och låt svalna. Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen. Blanda övriga torra...


Ugn: 175 grader. Bryt chokladen i små bitar och smält dem i vattenbad tillsammans med kaffe och whisky. Låt det svalna lite. Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggulorna en och en...


Sätt ugnen på 175°C. Smörj en springform, 19 cm i diameter, och lägg bakplåtspapper i botten. Smält chokladen över vattenbad. Låt chokladen svalna något och rör sedan försiktigt ner äggulorna och...


Lägg choklad, smör och socker i ugnsfast skål och ställ över vattenbad (kastrull med sjudande vatten). Smält sakta och rör då och då tills det blivit en jämn smet. Ställ skålen att svalna i någon m...

40-50

Ugn 175º. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och smält den under omrörning i det varma smöret. Blanda i marmeladen, sockret, saltet och äggulorna och rör...

8-10

Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet och häll i en ca 1,5 liters form som är smörad och bröad (med kokosflingor). Grädda i nedre delen av ugnen i 175°, ca 30 min. Kakan ska vara lite...


Blanda samman alla ingredienser till en smidig deg. Dela degen i 6 delar och platta till ut varje rulle till en längd. Lägg på bakplåtspapper på plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker....

25

1. Häll smör, sirap och choklad i en ugnsfast skål. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och smält sakta under omrörning. 2. Ta bort skålen från kastrullen och tillsätt hela nötter...


Ugn: 175° Smörj en bakform med diametern 24 cm. Klipp gärna ut en bottenplatta av smör- eller bakplåtspapper. Låt pappersplattan vara något större än formens botten så att pappret går upp en bit ef...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.