Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka i lager

 
Skriv ut

Massor med choklad...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en kakform som är cirka 20 cm i diameter, eller en brödform. Vispa det rumstempererade smöret och sockret. Tillsätt äggen ett i taget medan du vispar ordentligt.
  2. Blanda de torra råvarorna. Häll i mjölken och de torra ingredienserna i smeten växelvis. Riv chokladen och rör ner den i smeten.
  3. Häll smeten i kakformen och grädda i 175° i cirka 50-60 minuter.
  4. Fyllningarna: Smält den vita chokladen i vattenbad och låt stelna en stund. Vispa grädden ganska löst och blanda med den smälta chokladen.
  5. Tillred mjölkchokladmoussen på samma sätt. Låt fyllningarna stelna en stund i kylskåpet.
  6. Dela den kalla kakan i tre våningar. Fukta bottnen med äppelsaft, och rom om du vill. Bred mjölkchokladmoussen på den undre botten och den vita moussen på det övre. Täck över kakan med plast och låt kakan stå i kylskåpet i minst två timmar, helst över natten.
  7. Topping: Koka upp grädden och rör ner den rivna chokladen. Dela smöret i små bitar och rör ner i gräddchokladblandningen. Låt stå i kylskåpet tills smeten är tillräckligt stel att bredas på kakan.
  8. Dekorering: Smält Fazer Block i mikron. Spritsa choklad fram och tillbaka över ett bakpapper. Flytta pappret försiktigt över en kavel och tejpa fast. Låt chokladränderna stelna och lösgör dem försiktigt från pappret. Dekorera kakan med dem och strö över kakaopulver med hjälp av en sil.
  9. Tips! Efter smältning skall blockchoklad kylas till ca 30° före användning på bakverk - annars kan ytan bli matt och gråaktig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.