Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuka kakor med pecannötter och vanilj

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

En riktigt liten läckerbit!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka pecannötterna i en matberedare tillsammans med florsockret - mellangrovt. Rör ihop med smöret och två av äggvitorna i en bunke, det ska bli en kletig smet. Tillsätt saltet.
  2. Vispa de fyra återstående äggvitorna hårt, tillsätt vaniljsockret lite i taget och vispa tills det är en blank och styv maräng. Vänd ner i resten av kaksmeten. Klicka ut i småbrödsformar - helst i en minimuffinsplåt - och grädda på 175°C i ca 10 minuter.
  3. Hemgjort vaniljsocker får du genom att sticka ner ett par vaniljstänger i en burk med vanligt socker, och låta det stå ett par veckor. Bara att fylla på med mer socker efterhand.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.