Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuka mandelkakan

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Den här kakan kräver litet omsorg vid gräddningen men blir förödande god. Vinner bara på att göras ett par dagar i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smält matfett och grädde. Blanda ströbröd, mandel och bakpulver och rör försiktigt ned detta. Häll smeten i en smord och bröad form, 1½ liter, och ställ kakan på galler i botten av ugnen. När kakan höjt sig något och lossnat litet från kanterna höjer du temperaturen till 175°. Sammanlagd gräddningstid ska vara ca 40 minuter.
  3. Servera kakan med en klick vispgrädde och starkt kaffe. Gott till som variation är också citron- eller vaniljsås eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.