Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuka pepparkaksrutor

 
  • Serverar: 18 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Variera den mjuka pepparkakan genom att baka den i långpanna och skära i rutor.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en ugnsform, 22x32 cm, eller klä den med bakpapper. Rör matfettet och sockret vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör krämen slät mellan varje. Blanda alla torra ingredienser som står ovanför gräddfilen och sikta ner i smeten. Tillsätt sist gräddfilen och rör varsamt smeten slät. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i ca 35 min. Ta ut kakan och låt den kallna i formen. Blanda philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker till en slät kräm. Bred ut krämen jämnt över kakan. Strö över de hackade nötterna. Skär upp i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.