Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormorskaka [ kanel ]

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 10-15 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Knäckig kryddig och gammaldags god är mormorskakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda gräddfil och bikarbonat i en skål. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  2. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner blandningen i äggsmeten omväxlande med gräddfilen.
  3. Varva smet och fyllning i en smord och brödbeströdd form (2 liter ).
  4. Avsluta med att strö socker och kanel över ytan. Gräddas i 175 grader i ca 40-45 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • grill 14 mars 2009

    Jag bakade denna kaka för ca 10 år sen o tappade receptet, sen hittade jag recept här..Den är suveränt god full pott från hela min familj.

  • bikbok 23 juni 2009

    Låter verkligen god :)

  • Marre73 25 april 2010

    Denna kaka är helt underbar, hade tänkt skicka in receptet själv men upptäckte som sagt att den redan fanns, glömde äggen vid ett tillfälle det gick bra ändå. Men den blev jättesmulig.

  • gds877 26 augusti 2010

    Denna kaka är helt underbart god men då gillar jag kanel. Mums !!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.