- Serverar: 10-15 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Knäckig kryddig och gammaldags god är mormorskakan.
Instruktioner
- Blanda gräddfil och bikarbonat i en skål.
Rör smör och socker vitt och pösigt.
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
- Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.
Rör ner blandningen i äggsmeten omväxlande med gräddfilen.
- Varva smet och fyllning i en smord och brödbeströdd form (2 liter ).
- Avsluta med att strö socker och kanel över ytan.
Gräddas i 175 grader i ca 40-45 minuter.
Publicerat den
14 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag bakade denna kaka för ca 10 år sen o tappade receptet, sen hittade jag recept här..Den är suveränt god full pott från hela min familj.
Låter verkligen god :)
Denna kaka är helt underbar, hade tänkt skicka in receptet själv men upptäckte som sagt att den redan fanns, glömde äggen vid ett tillfälle det gick bra ändå. Men den blev jättesmulig.
Denna kaka är helt underbart god men då gillar jag kanel. Mums !!