Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morots- och linssoppa med kokos och apelsin

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Rund och mättande soppa som passar i alla lägen, gärna med ett gott bröd, chapati eller wraps som tillbehör, men funkar också som ensamrätt. Säkert kalorisnål också men det har jag inte kollat, så det vågar jag inte marknadsföra den som...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala morötter, lök och vitlök. Dela lök och morot i mindre bitar. Värm lite olivolja i en stor tjockbottnad kastrull och lägg i grönsaker, pressa ner vitlöken och strö över chilipulver och svartpeppar efter tycke och smak. Fräs på medelvärme i 4-5 minuter och häll sen på lite mer olja och linserna. Rör runt tills linserna är helt nedblandande.
  2. Tillsätt kokosmjölken, fyll upp burken med vatten, skaka runt och töm i också det i grytan. Pressa ned saften av två av apelsinerna och lägg i buljongtärningen. Koka upp och låt puttra under lock tills morötter och linser är al dente-mjuka. Tillsätt mer vatten vid behov.
  3. Ta av kastrullen från värmen och mixa soppan till önskad grad. Pressa i saften från den sista apelsinen, smaka av med salt, chili och peppar. Hacka koriandern och strö över.
  4. Färdig att servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.