Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muffins med jordgubbar och kanel

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Gömd jordgubbsfyllning och krispig kaneltopp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg jordgubbarna i en kastrull tillsammans med socker och koka upp till en sås. Ställ åt sidan för att svalna.
  2. Smält smöret och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt.
  3. Vispa ägg och socker poröst i en skål. Blanda den ljumma mjölken och smöret, därefter mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Dela smeten i två delar.
  4. Av första hälften: Klicka ut smeten i formar eller muffinsplåt.
  5. Lägg på ca 1 tsk med jordgubbssås. Fördela resten av smeten över såsen i formarna.
  6. Grädda mitt i ugnen i 175 gr. ca 30 minuter. Smält smöret och pensla på de nybakade muffinsen. Pudra över med kanel och florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.