Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig chili con carne

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Omtyckt av alla som smakat den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttfärsen lite i taget i en stekpanna. Lägg över den brynta färsen i en större gryta. Strimla baconet och stek det nästan knaprigt i torr panna. Blanda med köttfärsen. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs detta tills det blir mjukt. Blanda det frästa med köttfärsen. Tillsätt öl, fond, de krossade tomaterna, jalapeño, spiskummin, chilipulver och kidneybönor. Salta och peppra.
  2. Låt småkoka i 15 minuter.
  3. Om man vill ha mer hetta kan man öka jalaeñomängden. Blanda ner tomatpurén och koka ytterligare 30 minuter.
  4. Hacka oreganon, tillsätt den och låt koka i ytterligare 15 minuter.
  5. Chili con carnen ska vara ganska fast. Servera den med lite riven ost, majschips, en klick gräddfil, sallad och en kall öl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.