Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtig svampgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Svamp som långsamt sjuds med örter kommer att locka smaklökarna med sin ljuvliga doft och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta av foten på portabellasvamparna och skiva hattarna i 1 cm tjocka skivor. Ta av foten på ängschampinjonerna och skiva hattarna. Lämna skogschampinjonerna hela om de är små, halvera dem annars.
  2. Lägg svamparna i en ugnsfast form och ringla över oljan. Lägg på timjankvistarna och stek svampen i ugnen ca 20 minuter tills de har mjuknat.
  3. Blanda tomater, vinäger och svartpeppar och häll över champinjonerna. Sätt in i ugnen ytterligare 20 minuter. Blanda ner basilikabladen precis före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.