Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtiga grissini

 
  • Serverar: 25-30 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Goda att knapra på till drinken

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.Värm vattnet till fingervarmt 37g.Häll lite av vattnet över jästen och rör tills det löst sei.
  2. Tillsätt resten av vattnet,olja,salt,socker,ägg,örter och nästan allt vetemjöl.Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen smidigt för hand eller maskin.
  3. Låt degen jäsa övertäckt ca 40min på en en rumsvarm och dragfri plats.
  4. Ta upp degen på ett mjölat bord och knåda den.Dela degen i 30 bitar.Rulla ut varje degbit till en fingertjock längd,ca25cm lång.
  5. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och låt dem jäsa utan bakduk ca 20min.Sätt ugnen på 175g.
  6. Pensla längderna med mjölk.Grädda dem mitt i ugnen ca 20min.Låt dem kallna på galler

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.