- Serverar: 25-30 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Goda att knapra på till drinken
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.Värm vattnet till fingervarmt 37g.Häll lite av vattnet över jästen och rör tills det löst sei.
- Tillsätt resten av vattnet,olja,salt,socker,ägg,örter och nästan allt vetemjöl.Spara lite av mjölet till utbakningen.
Arbeta degen smidigt för hand eller maskin.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 40min på en en rumsvarm och dragfri plats.
- Ta upp degen på ett mjölat bord och knåda den.Dela degen i 30 bitar.Rulla ut varje degbit till en fingertjock längd,ca25cm lång.
- Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och låt dem jäsa utan bakduk ca 20min.Sätt ugnen på 175g.
- Pensla längderna med mjölk.Grädda dem mitt i ugnen ca 20min.Låt dem kallna på galler
Publicerat den
18 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar