Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Orientalisk köttgryta med apelsin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett sånt här urklippt gammalt recept som legat länge, länge i en låda. Grytan är prövad men som sagt var, var det länge sen, kanske dags att göra igen. En gryta med en friska och god smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet, lite i taget i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Skölj och strimla purjolöken, bryn den och för över i grytan. Strö över mjölet och rör om, späd med buljongen. Salta och peppra. Låt koka under lock på svag värme i ca 45 min.
  2. Tillsätt apelsinskal + saft, soja, jordnötter och grädde. Låt grytan koka ytterligare 2-3 min. Skala apelsinen och skär i tunna skivor (ta bort hinnan), garnera med apelsinskivorna.
  3. Server med ris och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.