Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostpanerad kyckling på salladsbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är trevligt att utnyttja sallad i maten och inte bara som tillbehör. Förena varmt och kallt, mjukt och frasigt i en grön kycklingrätt som passar utmärkt såväl till vinterlunch som till sommarmiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina kycklingfiléerna. Blanda olivolja och vinäger, häll blandningen över filéerna och låt dem stå 30 minuter. Vispa upp ägget lätt, tillsätt parmesanost, salt och salladskrydda.
  2. Skölj grönsakerna och låt dem rinna av väl. Fördela strimlad isbergssallad, hela rosésalladsblad och tomatklyftor på fyra tallrikar. Strö basilika över.
  3. Värm matfett i en liten stekpanna. Vänd kycklingfiléerna i äggsmeten. Stek filéerna över medelstark värme tills de fått guldgul färg och lätt frasig yta, ca 7 minuter. Försök få med så mycket som möjligt av den goda äggsmeten. Lägg kycklingfiléerna på salladsbädden och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.