Det är trevligt att utnyttja sallad i maten och inte bara som tillbehör. Förena varmt och kallt, mjukt och frasigt i en grön kycklingrätt som passar utmärkt såväl till vinterlunch som till sommarmiddag.
Instruktioner
- Tina kycklingfiléerna. Blanda olivolja och vinäger, häll blandningen över filéerna och låt dem stå 30 minuter. Vispa upp ägget lätt, tillsätt parmesanost, salt och salladskrydda.
- Skölj grönsakerna och låt dem rinna av väl. Fördela strimlad isbergssallad, hela rosésalladsblad och tomatklyftor på fyra tallrikar. Strö basilika över.
- Värm matfett i en liten stekpanna. Vänd kycklingfiléerna i äggsmeten. Stek filéerna över medelstark värme tills de fått guldgul färg och lätt frasig yta, ca 7 minuter. Försök få med så mycket som möjligt av den goda äggsmeten. Lägg kycklingfiléerna på salladsbädden och servera.
Publicerat den
11 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar