Dags för något lite extra.
Instruktioner
- Potatis:
Sätt ugnen på 225 grader. Klyv potatisen och blanda den i en ugnsform med olja. Baka i ugnen ca 30 min. Värm ev och salta iför servering.
- Svampcréme:
Smörfräs svampen med hackad lök och vitlök tills all vätska dunstat bort. Häll över vatten, fond, soja och vermouth och koka utan lock tills nästa all vätska kokat bort. Skär äpplet i fina tärningar och blanda det med svampen. Philadephiaosten rörs ner inför servering.
- Bönsallad:
Skär brysselkålen i klyftor och koka den 5 min. Häll av kokvattnet. Sila av och spola bönorna. Låt dem rinna av väl. Blanda lime, olja och salt i en ugnsform och blanda ner brysselkål och bönor.
- Kött:
Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Putsa oco bind upp köttet, salta, peppra och bryn i smör. Stek oxfilén färdig i ugnen ca 20 min till innertemperaturen 55-58 grader. Ta ut och låt det vila 10 min före servering.
- Värm potatisen och bönsalladen i ugnen. Blanda svampen med phildelphiaosten och forma svampcrémen till stora bollar. Lägg dem på det uppskurna köttet, strö rikligt med persilja över och servera den varma bönsalladen och potatisen till.
Publicerat den
11 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar