Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med svampcréme och varm bönsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dags för något lite extra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatis: Sätt ugnen på 225 grader. Klyv potatisen och blanda den i en ugnsform med olja. Baka i ugnen ca 30 min. Värm ev och salta iför servering.
  2. Svampcréme: Smörfräs svampen med hackad lök och vitlök tills all vätska dunstat bort. Häll över vatten, fond, soja och vermouth och koka utan lock tills nästa all vätska kokat bort. Skär äpplet i fina tärningar och blanda det med svampen. Philadephiaosten rörs ner inför servering.
  3. Bönsallad: Skär brysselkålen i klyftor och koka den 5 min. Häll av kokvattnet. Sila av och spola bönorna. Låt dem rinna av väl. Blanda lime, olja och salt i en ugnsform och blanda ner brysselkål och bönor.
  4. Kött: Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Putsa oco bind upp köttet, salta, peppra och bryn i smör. Stek oxfilén färdig i ugnen ca 20 min till innertemperaturen 55-58 grader. Ta ut och låt det vila 10 min före servering.
  5. Värm potatisen och bönsalladen i ugnen. Blanda svampen med phildelphiaosten och forma svampcrémen till stora bollar. Lägg dem på det uppskurna köttet, strö rikligt med persilja över och servera den varma bönsalladen och potatisen till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.