Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paella

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett gott recept som jag fått från min gamla lärare.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka en liten gul eller röd lök fint. Hetta upp olja/matfett i kastrullen och bryn lök och ris så det får lite färg. Häll på vattnet och tillsätt salt. Rör om och låt riset stå och koka under lock enligt anvisningarna på förpackningen. När pillaffriset kokat klart tillsätt vitlökspulvret, svartpepparn och saffran. Rör om ordentligt så att riset får den fina gula färgen av saffran och kryddorna fördelas jämt i riset. Dela kycklingen i lagom små eller stora bitar och ta bort allt skinn och ben. Rensa , skölj och strimla paprikan. Man kan även ha med några skivade oliver om man tycker det är gott. Blanda ner kycklingen, paprika, räkor, ärtor och ev oliver i riset. Låt det hela bli genomvarmt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.