Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med bacon och purjo

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ett praktiskt alternativ på buffébordet eller till den stora familjen. Använd gärna färdig smördeg för att förenkla arbetet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Arbeta ihop en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop en smidig deg. Lägg den i plastfilm i kylen 1 tim.
  3. Fräs baconet klart och låt det rinna av. Fräs sen purjolöken lätt.
  4. Vispa ihop ägg, grädde och ost.
  5. Kavla ut degen och klä en långpanna. Täck halva pannan i taget och nyp ihop skarven på mitten, låt degen gå upp på kanten.
  6. Vik en smal folieremsa över kanten. Nagga botten och förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 min. Ta bort folien.
  7. Strö purjolök och bacon över, slå i fyllningen och pudra paprika över.
  8. Sänk värmen till 225° och grädda klart ca 20 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.