Ett praktiskt alternativ på buffébordet eller till den stora familjen. Använd gärna färdig smördeg för att förenkla arbetet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°.
- Arbeta ihop en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop en smidig deg. Lägg den i plastfilm i kylen 1 tim.
- Fräs baconet klart och låt det rinna av.
Fräs sen purjolöken lätt.
- Vispa ihop ägg, grädde och ost.
- Kavla ut degen och klä en långpanna. Täck halva pannan i taget och nyp ihop skarven på mitten, låt degen gå upp på kanten.
- Vik en smal folieremsa över kanten. Nagga botten och förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 min. Ta bort folien.
- Strö purjolök och bacon över, slå i fyllningen och pudra paprika över.
- Sänk värmen till 225° och grädda klart ca 20 min.
Publicerat den
26 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar