Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panerade lammkotletter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lamkotletter täckta av en kryddig panering, ströbröd, parmesan och örter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjölet i en skål, krydda med salt och peppar och blanda väl. Vispa ihop äggen i en skål med 1 msk vatten. Blanda ströbröd, parmesanost och örter i en tredje skål.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Vänd en kotlett i mjölet så att den täcks väl av mjöl. Doppa den i äggblandningen tills väl täckt. Vänd i ströbrödsblandningen och tryck till så att kotletten blir ordentligt täckt av ströbröd. Panera resten av kotletterna på samma sätt.
  3. Hetta upp hälften av oljan i en teflonstekpanna. Bryn sex kotletter cirka 2 minuter på varje sida tills brynta och lägg över dem i en ugnsfast form. hetta upp resten av oljan och stek resten av kotletterna på samma sätt.
  4. Ställ in kotletterna i ugnen och stek 15-20 minuter tills genomstekta. Servera genast med ångkokta gröna bönor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.