Ett saftigt bröd du gör dagen före och gräddar det dagen efter.
Instruktioner
- Dag 1:
Rosta hasselnötterna i ugnen 200 grader tills de är gyllene 5-10 minuter, rör i nötterna med jämna mellanrum och håll dem under uppsikt, de blir snabbt svarta.
Hacka nötterna grovt så att det finns både grövre och mindre bitar. Blanda vetemjöl, rågmjöl och salt, tillsätt rapsoljan.
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt till mjölblandningen.
Rör till en smidig deg, använd helst degblandare.
- Blanda sist ner hasselnötterna och de torkade frukterna. Låt degen vila 10-15 minuter.
Olja in en långpanna med rapsolja och lägg bakplåtspapper i botten. Fördela degen i hela långpannan och tryck ut små håligheter med fingrarna.
Pensla degen med kallpressad rapsolja och låt stå i kyl över natten.
- Dag 2:
Ta ut brödet och låt det stå 2-4 timmar i rumstemperatur. Baka det vid 230-250 grader i 20-25 minuter.
Brödet ska vara gyllene och ha ett mjukt inkråm.
Publicerat den
17 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar